VOOR PERSOONLIJK ADVIES OF

HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK

BEL: 079 - 316 54 66 

Klik hier om online een afspraak te maken

ALLE BETALINGEN

DIENEN PER PIN

VOLDAAN TE WORDEN

ADRES HOOFDVESTIGING:

DRIEMANSPOLDER, DUNANTSTRAAT

1153-1157,  2713 TP ZOETERMEER

DEPENDANCE:

JUSTUS  VAN  EFFENHOVE 51

2717VB ZOETERMEER

Buiten openingstijden adviseren wij voor spoed contact op te nemen met de Spoedkliniek van AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk. Tel: 085-4831300

 

 

OPEN VAN MAANDAG TOT VRIJDAG 08.00 TOT 20.00 UUR. TEL: 079 - 316 54 66

MADEN

 Wanneer een konijn buiten in een hok gehouden wordt, is het van belang in het voorjaar, zomer en najaar elke dag het hok en het konijn op maden te controleren. Als het hok of het achterwerk van het konijn vies is door onvoldoende schoon stro of diarree dan kunnen hier vliegen op af komen. Deze groene vliegen komen op de stank af en leggen eitjes op de vieze huid, meestal onder de staart of op wondjes. De eitjes worden maden en veroorzaken meestal binnen 4 uur gaatjes in de huid (door zich een weg naar binnen te eten) en kunnen bloedvergiftiging veroorzaken. 


Regelmatig sterven konijnen aan de madenziekte (myiasis). Vaak worden de

maden pas opgemerkt als het konijn lusteloos is. Het kwaad is dan echter al geschied. U kunt dan het beste direct contact opnemen met uw dierenarts. 

Het haar wordt weggeschoren en de huid schoon gemaakt en gewassen met

een desinfecterend middel. Ook wordt er vaak een antibioticakuur meegegeven

om de wond te genezen en andere infecties te voorkomen.

VOORKOMEN

 

Als u merkt dat uw konijn af en toe een vies achterwerk heeft probeer dan te achterhalen wat de oorzaak is. Meestal is het een voedingsprobleem. Geadviseerd wordt om niet meer dan 25 gram brokjes per kg lichaamsgewicht te geven. De rest van het rantsoen bestaat uit elke dag hooi en een handje groente of gras. Meer informatie over de verzoring vindt u bij "Tips voor konijnen" elsders op de website. 

STERILISATIE, CASTRATIE

 

SNOT

 

VACCINATIES