VOOR PERSOONLIJK ADVIES OF

HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK

BEL: 079 - 316 54 66 

Klik hier om online een afspraak te maken

ALLE BETALINGEN

DIENEN PER PIN

VOLDAAN TE WORDEN

ADRES HOOFDVESTIGING:

DRIEMANSPOLDER, DUNANTSTRAAT

1153-1157,  2713 TP ZOETERMEER

DEPENDANCE:

JUSTUS  VAN  EFFENHOVE 51

2717VB ZOETERMEER

Buiten openingstijden adviseren wij voor spoed contact op te nemen met de Spoedkliniek van AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk. Tel: 085-4831300

 

 

OPEN VAN MAANDAG TOT VRIJDAG 08.00 TOT 20.00 UUR. TEL: 079 - 316 54 66

GEBITSREINIGING

Veel oudere honden en katten kunnen problemen met hun gebit krijgen. Het gaat dan vaak om tandplak, tandsteen en ontstoken tandvlees. Dit kan verergeren tot ontstoken kaakbot, ook kunnen tanden en kiezen gaan rotten en los komen te zitten. Wanneer de ontsteking verergerd gaat het dier ook uit de bek stinken, en kunnen de bacteriën zelfs problemen aan belangrijke organen (zoals hart en nieren) veroorzaken. Daar gebitsproblemen vaak gepaard gaan met pijn, valt bij de hond meestal op dat deze niet graag meer harde brokken eet, of niet meer aan een bot wil kluiven. Bij katten is vaak niet veel in hun gedrag op te merken.

 

In onze praktijk kan met proffesionele tandartsaparatuur het gebit gereinigd worden. Dit gebeurt onder narcose. Tandsteen wordt verwijderd van de tanden en kiezen, maar ook in de pockets wordt het gebit gereinigd. Loszittende elementen moeten soms verwijderd worden. Indien het nodig is kunnen wij ook tandheelkundige röntgenfoto's maken om te zien of er nog ontstekingen bij de wortelpunten zitten.

 

Voorkomen is beter dan genezen. Het is zowel bij de hond en kat mogelijk om al van jongsaf aan de tanden te poetsen. Ook regelmatig het gebit laten controleren voorkomt dat er ernstige problemen ontstaan.

 

Gelukkig is het zowel voor honden en katten prima mogelijk om goed te eten met enkele kiezen minder.