VOOR PERSOONLIJK ADVIES OF

HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK

BEL: 079 - 316 54 66 

Klik hier om online een afspraak te maken

ALLE BETALINGEN

DIENEN PER PIN

VOLDAAN TE WORDEN

ADRES HOOFDVESTIGING:

DRIEMANSPOLDER, DUNANTSTRAAT

1153-1157,  2713 TP ZOETERMEER

DEPENDANCE:

JUSTUS  VAN  EFFENHOVE 51

2717VB ZOETERMEER

Buiten openingstijden adviseren wij voor spoed contact op te nemen met de Spoedkliniek van AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk. Tel: 085-4831300

 

 

OPEN VAN MAANDAG TOT VRIJDAG 08.00 TOT 20.00 UUR. TEL: 079 - 316 54 66

ACUPUNCTUUR

 

In onze praktijk wordt in sommige gevallen een behandeling met acupunctuur gegeven. Over het algemeen ondergaat de hond of kat die het betreft dit uiterst rustig. Ze blijven rustig zitten, en maken een ontspannen indruk.De keus voor een behandeling wordt altijd in overleg tussen dierenarts en eigenaar gemaakt. Indicaties voor een dergelijke behandeling kunnen zijn:

* spier- of gewrichtsproblemen (o.a. hernia, HD of artrose)

huidproblemen (o.a. likgranuloom of alergie)

* neurologische uitvalsverschijnselen

* ademhalingsproblemen

* maagdarmproblemen

* problemen met de voortplanting

* gedragsproblemen

Mijn naam is Rob kranenburg, werkzaam met Aleid kranenburg-Schoonman, in onze eigen praktijk voor Fysiotherapie, Acupunctuur en Chineese  Kruiden op de Oostergo 11 te Zoetermeer sinds 1990. Acupunctuur heb ik gestudeerd aan de EUTCM (European Universitiy for Traditional Chinese Medicine). Menno heb ik leren kennen toen mijn hond last had van een lichamelijk kwaaltje en gezien moest worden door een dierenarts. Sindsdien zijn we vrienden.

 

Menno vernam van mijn specialisatie als acupuncturist en heeft ook zelf wel eens ervaren wat acupunctuur met een mens en zijn kwaal kan doen. zo onstond de uitdaging om acupunctuur toe te passen op dieren. Vooral in de situatie waarin een Westerse aanpak ongewens heftige of nare bijwekingen zou kunnen veroorzaken. Weliswaar ziet een dier er compleet anders uit dan een mens, het uitgangspunt en theropie van TCM (Traditional Chinese Medicine) is voor mens en dier hetzelfde. Blijft over dat je wel exact moet weten waar je "prikt". Een cursus voor Acupuntuur bij dieren werd zodoende gevolgd.

 

Zo begon mijn avontuur samen met Menno en het toepassen van acupunctuur

op honden en katten. Mijn eerst behandeling betrof een 18 jaar oude kater die mogelijkerwijs een Westerse ingreep niet meer zou overleven. Het resultaat was verbluffend. Vanaf dat moment, en hopelijk ook nog regelmatig in de toekomst, zal ik bij Menno dieren met Acupunctuur gaan gehandelen en versteld staan van het resultaat.